Rummad til udstillingerne
Vi er i fuld gang med at forberede udstillingen RUMSTATIONEN – på mission med Andreas Mogensen, som i løbet af Andreas’ mission, kommer til at besøge seks forskellige steder i Danmark. Noget af udstillingen kommer til at handle om, hvad man spiser i rummet, og her skal vi selvfølgelig have noget rigtigt rummad at vise frem.
Men rummad er svært at få fat i. For det første er det dyrt at fremstille, og det er ikke noget, som astronauterne tager med sig tilbage igen efter at have været i rummet. Det er heller ikke noget, som man bare lige kan købe i en netbutik.
I starten af maj lykkedes det mig dog at få fingre i nogle rester fra den mad, som Andreas havde med på sin første mission, og som var lavet af kokken Thorsten Schmidt. Udløbsdatoen siger oktober 2015, en måned efter Andreas Iriss-mission, så selvom jeg virkelig havde lyst til en rummads-prøvesmagning, går det ikke i denne omgang. Men heldigvis havde formidlingsholdet hos ESA, nogle rester tilbage fra middagen, der bestod af en pose med Oksespidsbryst og kål og en dåse med vaniljerand med rabarber.
Umiddelbart ligner det ikke en gourmet-middag! Men da maden skal være pakket, så den kan spises i vægtløs tilstand, og uden at svine for meget, er det nok det bedste, der kan gøres under omstændighederne.
Vi glæder os til at vise maden, og meget mere frem i udstillingen, der åbner efter sommerferien.